Înfiorător: Toți românii, risc să facă AVC de 36% după vârsta de 25 de ani!

Dana Lascu / 20 dec 2018 / 23:37 Salveaza PDF Comentarii
Toți românii cu vârsta de peste 25 de ani au risc mare de a face AVC
Toți românii cu vârsta de peste 25 de ani au risc mare de a face AVC

Un studiu global publicat astăzi, 20 decembrie, arată că toți românii cu vârsta de peste 25 de ani au risc de a face accident vascular cerebral – AVC – de 36,2%. Lucrarea acoperă 195 de state și teritorii! 

La nivel global, unul din patru persoane cu vârsta de peste 25 de ani este expus riscului de accident vascular cerebral – AVC - în timpul vieții, potrivit unui nou studiu științific.

Cercetătorii au descoperit o diferentță de aproape cinci ori mai mare a riscului de accident vascular cerebral la nivel mondial, de la cel mai mare risc în Asia de Est și Europa Centrală și de Est, față de cel mai scăzut risc în Africa Sub-Sahariana. Riscul de AVC pe durata vieții, după vârsta de 25 de ani, în 2016, a variat de la 8% la 39%, în funcție de locul în care trăiesc. Oamenii din China au cel mai mare risc.

Pe ce loc rușinos se află România în Topul țărilor cu cel mai mare risc de AVC pentru locuitorii lor de peste 25 de ani, ce măsuri trebuie luate urgent și cum poți evita să faci accident vascular cerebral, aflați de pe DCMEDICAL.RO. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23