Înființare societăți pe acțiuni. Hotărâre luată de CGMB

Zi importantă la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri se află proiectele de hotărâre privind înființarea a zece din cele 19 societăți pe acțiuni ale Primăriei Capitalei.

Primarul general, Gabriela Firea, a explicat că, prin crearea acestor societăţi comerciale pe acțiuni, municipalitatea va reuși să administreze eficient patrimoniul public, să furnizeze servicii publice la standarde europene și să deruleze mari proiecte de investiții care vor duce la creșterea calității vieții bucureștenilor, care vor beneficia, în cel mai scurt timp, pe lângă creșterea calității serviciilor publice, și de reducerea substanțială a costurilor pentru acestea.

Ei susţin că noua organizare va crește semnificativ calitatea serviciilor publice și va duce la reducerea cheltuielilor pentru aceste servicii, prin prețuri mai mici, întrucât societățile nu au ca scop urmărirea unui profit pe termen scurt.

"Potrivit estimărilor, activitatea acestor societăți va determina reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local. Personalul care va deservi aceste societăți va fi preluat din instituţiile subordonate CGMB, inclusiv din direcțiile de specialitate ale PMB. Nu se vor face disponibilizări de personal", spun reprezentanții municipalității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel