EXCLUSIV  INFERTILITATE, cea mai cruntă lovitură. Medicul Mirela Nicolae, Sanador: Cauza INEXPLICABILĂ

Mirela Nicolae, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre șansa cuplurilor de a avea un copil și despre cea mai mare lovitură pe care o primesc acestea când află că sunt în imposibilitatea de a aduce pe lume un copil. 

”O parte din cupluri se lovesc de imposibilitatea de a avea un copil și trebuie să apeleze la ajutor specializat. Infertilitatea afectează aproximativ 15% din cuplurile de vârstă fertilă, deci sub 35 de ani. Rata crește atunci când partenera din cuplu depășește vârsta de 35 de ani și în jurul vârstei de 40 de ani șansele de a obține o sarcină spontană sunt mici, undeva în jur de 20% din cazuri” a subliniat Mirela Nicolae. 

 Sanador

Medicul primar Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Clinic Sanador a subliniat ce alți factori împiedică un cuplu să aibă un copil, pe lângă cel legat de vârstă: ”Sunt factori medicali și mulți factori care nu sunt medicali. Sterilitatea poate fi de cauză feminină, când găsim o problemă la pacientă, care poate fi tratată sau nu - care apare la aproximativ 30-40% din cazuri. Poate fi infertilitate masculină, la alte 30-40% din cazuri, dar putem vorbi și de infertilitate combinată, la aprox. 18-20% din cazuri.” Medicul Mirela Nicolae a adăugat că sunt și cazuri de infertilitate INEXPLICABILĂ: ”Când nu putem găsi o cauză certă la niciunul dintre parteneri”. 

Totodată, medicul Mirela Nicolae precizează că pentru un cuplu tânăr, fără probleme de fertilitate, sunt 90% șanse de sarcină, într-un an. 

Vezi mai multe explicații în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel