Industria Zonei Euro, semnal pozitiv în plină pandemie

Eurostat a publicat datele privind dinamica producției industriale în Zona Euro (principalul partener economic al României) în octombrie și primele 10 luni ale anului curent. 

Producția industrială din Zona Euro a crescut pentru a șasea lună consecutiv în octombrie, cu un ritm lunar în accelerare la 2,1% (cel mai bun din iulie), în pofida intensificării pandemiei, arată datele Eurostat, citate de Andrei Rădulescu Director Analiză Macroeconomică, Banca Transilvania.

Eurostat a publicat datele privind dinamica producției industriale în Zona Euro (principalul partener economic al României) în octombrie și primele 10 luni ale anului curent. Statisticile indică continuarea procesului de ameliorare a climatului din sfera industriei în octombrie, pe fondul intrării economiei mondiale într-un nou ciclu (cu impact asupra comerțului internațional și ramurii prelucrătoare a sectorului secundar) și resimțirii mix-ului relaxat (fără precedent) de politici economice în implementare la nivel regional.

Se evidențiază majorarea producției de bunuri de capital cu o dinamică lunară în accelerare la 2,6% (maximul din iulie). De asemenea, ritmul lunar al producției de bunuri de folosință îndelungată a revenit în teritoriu pozitiv în octombrie (1,5%), după ajustarea cu 3,2% din septembrie. Nu în ultimul rând, producția de energie și producția de bunuri intermediare au accelerat în octombrie, înregistrând ritmuri lunare de 1,8%, respectiv 2,1%, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, producția de bunuri de uz curent a stagnat în octombrie

În dinamică an/an industria din Zona Euro a scăzut pentru a 24-a lună la rând în octombrie, dar cu un ritm în atenuare la -3,8% (cea mai bună evoluție din luna februarie).

Această evoluție a fost determinată de ameliorarea componentelor bunuri de capital (ritm anual de declin în atenuare la 8,2%), bunuri intermediare (dinamica anuală a ajustării în temperare la 1,3%) și energie (creștere cu 0,1% an/an, după scăderile din lunile anterioare).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel