Industria hotelieră din România, pe locul 17 în Europa. Are o valoare de 570 mil. euro

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Un studiu recent arată nivelul unde se situează industria hotelieră din România. 

Industria hotelieră din România, cu o valoare de peste 570 mil. euro, se situează pe al 17-lea loc în Europa, conform unui studiu IbisWorld, scrie Mediafax. 

Sectorul hotelier local a fost puternic afectat de efectele pandemiei, însă, cu toate acestea, România ocupă acelaşi loc în clasamentul european încă din 2016.

În clasamentul realizat de IbisWorld, cea mai mare piaţă hotelieră este cea germană, cu o valoare de peste 18 miliarde euro, pe când la polul opus se află Letonia, cu doar 103 mil. euro.

Cei mai afectaţi hotelieri

Cei mai afectaţi hotelieri de pe piaţa locală de criza pandemică au fost cei care activează în zona turismului de business, fiind afectaţi atât de cererea scăzută din partea turiştilor, cât şi de lipsa evenimentelor, o componentă importantă în totalul businessului. Însă, România a avut un avantaj în această pandemie faţă de alte ţări şi anume faptul că turismul local nu depinde de turiştii străini, 75% din sosirile înregistrate în unităţile de cazare din România fiind ale turiştilor români.

La debutul pandemiei, estimările pentru 2020 privind scăderile din turismul românesc erau de circa 60-70% pentru 2020, însă scăderea a fost la jumătate din estimările iniţiale.

Ministerul Economiei a deblocat plăţile la Măsura 2

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a obţinut toate avizele aferente finanţării Măsurii 2 - Granturi de capital de lucru şi va debloca a treia tranşă de plăţi din această schemă de ajutor de stat din fonduri UE, în valoare de 241 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al MEAT, ministrul de resort, Claudiu Năsui, a semnat joi ordinul privind procedura care deblochează plăţile, care a apărut în Monitorul Oficial. Ministerul va începe de vineri să trimită contractele către beneficiari.

"Atenţionăm beneficiarii să semneze în timp util contractele de finanţare. Reamintim că termenul de semnare a contractului de finanţare este de 20 de zile de la data sosirii contractului la bancă. În cazul în care contractele sunt semnate în cel mai scurt timp de către beneficiari, primele plăţi se vor face începând de la mijlocul săptămânii viitoare. Ordinea plăţilor se face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE). Numărul RUE estimat să fie depăşit la această tranşă este în jur de 16.000. Până în prezent, plăţile au fost făcute până la RUE 9.633", se menţionează în comunicatul MEAT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel