Industria autohtona de panificație, deficit de forță de muncă

fabrica-de-paine
fabrica-de-paine

Industria autohtonă de morărit şi panificaţie se confruntă cu un deficit de forţă de muncă din cauza salariilor reduse din sector, dar şi a ajutoarelor sociale care s-au dat în ultimii ani şi care "au stricat complet conceptul de muncă", iar pentru a-şi proteja business-ul marii producători de pâine vor să aducă forţă de muncă din afară.

"Din păcate, cea mai mare problemă a sectorului de panificaţie în momentul de faţă este forţa de muncă. Avem mari probleme, întrucât aceste ajutoare care s-au dat ani de zile au stricat complet conceptul de muncă şi, ca să fiu direct, nu prea mai există dor de muncă. Noi ne lovim acum de acest lucru pentru că mulţi se bucură că intră în şomaj, îşi iau şomajul, dar lucrează 'la negru' şi aşa se face şi evaziune fiscală", a declarat preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu.

Acesta susţine că 4-5 societăţi de morărit şi panificaţie, membre ROMPAN, au solicitat patronatului să se adreseze ambasadelor prezente în România pentru a aduce forţa de muncă din afară, notează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel