Industria auto ar putea exploda. Volkswagen, doar scânteia

Volkswagen ia în calcul deschiderea unei fabrici în România
Volkswagen ia în calcul deschiderea unei fabrici în România

Descoperirea făcută în SUA cu privire la modul în care compania germană Volkswagen păcălea testele de poluare ar putea duce la un scandal care ar cutremura industria auto din temelii. 

Comisia Europeană a anunțat că, de la 1 ianuarie, vor fi introduse noi teste cu privire la emisiile de noxe ale autovehiculele. Mașinle vor fi verificate în condiții reale de mers, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Amintim că softul Volkswagen își pierdea efectul când mașina ajungea pe șosea. Anunțul a fost făcut de Maros Sefcovic, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil pentru Uniunea Energetică: "De la 1 ianuarie vom introduce noile teste, ce vor fi efectuate în condiţii reale de mers. Aşadar, cred că împreună cu statele membre, care au posibilitatea să efectueze teste pe loc, vom îmbunătăţi calitatea testării şi vom testa maşinile în condiţii reale de mers, nu doar când li se permite să intre în circulaţie ci şi în momentul folosirii lor, pentru a vedea că aceste standarde sunt respectate şi după câţiva ani de uz", scrie Agerpres

Oficialul european a subliniat că scandalul Volkswagen a adus atingere imaginii industiei auto europene, care va trebui să lucreze din greu pentru a restabili încrederea consumatorilor.

[citeste si]

Nouă măsură luată la nivelul UE poate duce la un scandal imens în care softul descoperit la mașinile diesel Volkswagen să fie doar scânteia. În 8 octombrie, jurnalistul Antena 3, Adrian Măniuțiu, anticipa: "E o chestiune serioasă care pun sub semn de întrebare industria diesel, în general. Îmi vine foarte greu să cred că Volkswagen este atât de înapoiat din punct de vedere tehnologic, în ciuda investițiilor record în 2014 în cercetare și dezvoltare, încât a putut fi depășit de toți ceilalți producători auto și că a fost singurul care nu a fost în stare să îndeplinească niște norme de poluare, chiar dacă foarte restrictive. Cred că e începutul unei avalanșe care va lovi greu industria auto în general. Cred că va fi nevoie de o abordare politică". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel