Indian Wells. Federer, de neoprit. Performanță remarcabilă pentru elvețian

Tenismanul elveţian Roger Federer a declarat, joi, că totul e simplu când câştigi, după ce a reuşit să se califice în semifinalele turneului Masters 1.000 de la Indian Wells (SUA), trecând în două seturi, 7-5, 6-1, de sud-coreeanul Hyeon Chung.

"Când câştigi, totul este simplu, ai încredere, totul este clar, este o realitate. Este întotdeauna o mare plăcere să începi anul aşa de bine (cu 16 victorii consecutive ca în 2006). Am posibilitatea să bat propriul meu record, iar acest lucru îmi dă încredere pentru restul sezonului, deoarece, chiar dacă la un moment dat joci mai puţin bine, tu ai acumulat suficient de multe puncte la debutul sezonului ca să fii liniştit. În acest moment sunt foarte mulţumit", a adăugat Federer. 

"În privinţa lui Coric în semifinale (adversarul său Borna Coric, n . red.), condiţiile vor fi total diferite. Voi juca la ora 11,00 dimineaţă. Eu nu ştiu când a fost ultima oară când am jucat la această oră, poate anul trecut în semifinale. În orice caz, mă bucur să joc cu Coric, pentru că este genul lui Chung, poate chiar cu un pic mai mult lift şi cu un rever mai bun. El se mişcă bine, este încrezător, dar eu sunt pregătit pentru acest meci", a conchis Roger Federer. 

Lider mondial la 36 de ani

[citeste si]

Federer (36 ani), lider mondial, l-a învins joi, în sferturile de finală, pe sud-coreeanul Hyeon Chung, numărul 26 mondial, în două seturi, 7-5, 6-1. Campionul din Ţara Cantoanelor a înregistrat cu această ocazie a 16-a victorie consecutivă de la începutul acestui an, egalând astfel cel mai bun început de sezon din cariera sa reuşit în 2006. 

Jucătorul elveţian a acces pentru a 11-a oară în semifinale la Indian Wells, urmând să-l înfrunte sâmbătă pe croatul Borna Coric (20 ani, locul 49 ATP), care s-a impus la rândul său, cu 2-6, 6-4, 7-6 (7/3) în faţa sud-africanului Kevin Anderson, ocupantul locului 8 în ierarhia ATP.

Astfel, Federer continuă perfomanța remarcabilă care a reușit-o. Elvețianul a ajuns din nou lider mondial la 36 de ani, fiind cel mai vârstinic lider mondial din istoria ATP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel