Indexarea pensiilor militarilor, anunț de ultimă oră. Precizări importante

MApN a făcut un anunț în legătură cu „informațiile eronate apărute în spațiul public”, în ceea ce privește renunțarea la indexarea pensiilor militare.

„Începem săptămâna cu câteva precizări importante referitoare la informațiile eronate apărute în spațiul public, în legătură cu o renunțare la indexarea pensiilor militare de stat pentru luna ianuarie 2020.

Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4.6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020.

Casa de pensii sectorială a MApN a luat toate măsurile necesare pentru aplicarea acestei indexări începând cu luna ianuarie a anului viitor.

În urma întâlnirii de lucru de joi, cu acordul prim-ministrului României, Ludovic Orban, Ministerul Apărării Naționale a demarat, prin structurile de resort, un proces de analiză a soluțiilor legislative prin care să fie eliminate inechitățile în calculul pensiilor militare de stat. În cadrul aceleiași întâlniri un alt punct de discuție a fost reprezentat de creșterea diurnelor pentru militarii care participă la misiuni în teatrele de operații”, informează MApN și DefenseRomania.ro.

 

Ministrul Nicolae Ciucă dă asigurări

Și ministrul Apărării reiterează că informațiile apărute sunt eronate. Nicolae Ciucă a venit cu precizări clare în ceea ce privește indexarea pensiilor militare pentru ianuarie 2020.

„Referitor la informațiile eronate apărute în spațiul public, în legătură cu o așa-zisă renunțare la indexarea pensiilor militare de stat pentru luna ianuarie 2020, se impun următoarele precizări:

Cu acordul prim-ministrului României, Ludovic Orban, exprimat în urma întâlnirii de lucru de astăzi, Ministerul Apărării Naționale a demarat, prin structurile de resort, un proces de analiză a soluțiilor legislative prin care să fie eliminate inechitățile în calculul pensiilor militare de stat.

Obiectivul principal al acestor demersuri este acela de a asigura egalitatea de tratament în stabilirea drepturilor de pensie pentru toți pensionarii militari, indiferent de momentul trecerii în rezervă.
Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor.

Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4.6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020.

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi la sediul MApN, s-a făcut precizarea că aplicarea indexării din luna ianuarie 2020 nu va elimina discriminarea de tratament pentru pensionarii militari, de aceea procesul de identificare a soluțiilor de eliminare a inechităților va trebui continuat.

Casa de pensii sectorială a MApN a luat toate măsurile necesare pentru aplicarea acestei indexări începând cu luna ianuarie a anului viitor”, a transmis Nicolae Ciucă, pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel