Independenți la europarlamentare: O cântăreață și o fostă gimnastă

Europarlamentare
Europarlamentare

Alegerile europarlamentare se apropie. Plini de speranță, o cântăreață, o fostă gimnastă și un refugiat speră ca în următorii cinci ani să stea pe un fotoliu în Parlamentul European. Pentru a candida, fiecare trebuie să strângă 100.000 de semnături. 

Cei trei independenți, care și-au asumat până acum intenția de a candida, sunt fosta cântăreaţă Mihaela Mihai, avocatul Peter Costea, refugiat în anii 70 în Statele Unite, dar şi fosta gimnastă Corina Ungureanu.

Mihaela Mihai, care s-a remarcat cu șlagărele din anii '70, este inițiatorarea Legii privind indemnizația pentru activitatea de liber profesionist a artiștilor interpreți. Ea a mai avut tentative de a candida la europarlamentare, în 2007 și 2009, însă  nu a reuşit să strângă numărul minim de semnături de susţinere.

"Nu sunt o artistă oarecare, nu sunt niciun un intelectual oarecare, sunt aşa, cum să spun, un cumul de diverse faţete ale potenţialului meu. Eu nu promit marea cu sarea, cum promit alţii, le cer românilor să aibă încredere în mine şi ştiu că au”, declară Mihaela Mihai, scrie Digi 24. Cântăreața se va folosi de notorietatea sa. Ea a declarat că "dacă românii s-au mobilizat pentru Arafat, se pot mobiliza şi pentru mine într-un alt context, într-o altă situaţie. Cred că românii au ajuns la o maturitate politică”.

Şi avocatul american de origine română Petre Costea şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014. Este fiul unui pastor baptist din Arad, iar decizia de a candida vine după multă rugăciune și cugetare. Pe listele pentru europarlamentare ar putea să mai apară și fosta gimnastă Corina Ungureanu, dar şi Aura Speranţa Ungureanu, o avocată din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel