Independență sau interconectivitate? Drumul gazelor - de la sursă, la resursă

Antena 3 alături de cotidianul Jurnalul au deschis astăzi, la Hotelul Radisson Blu din Capitală, seria conferințelor naționale din cadrul proiectului media „România Inteligentă”.

 

Sub titlul ,,Independență sau interconectivitate? Drumul gazelor - de la sursă, la resursă”, manifestarea va oferi o perspectivă clară și completă asupra unui domeniu care trebuie înțeles, dincolo de momentele de criză, în dinamică și dezvoltarea sa permanentă și, mai ales, prin prisma beneficiilor majore pentru consumatori.

Conferința națională de astăzi se dorește a fi o platformă  de dezbatere unde autoritățile publice din ministere, reprezentanți ai legislativului, ai Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), precum și ai companiilor naționale, operatorilor privați, ai mediului patronal și asociativ să aibă ocazia de a interacționa în mod direct. Acest lucru va fi posibil atât în plenul conferinței, cât și în cele două secțiuni ale acesteia.

Temele conferinței naționale

În prezent, piețele de energie din toată Europa, și nu numai, sunt sub presiunea unei cereri mai mari decât oferta pe fondul repornirii economiilor naționale și concurenței mondiale acerbe pentru resurse, dar și a jocurilor geopolitice, dacă ne referim la gazele naturale. Efectul acestei situații fără precedent este creșterea explozivă a facturilor pentru consumatori, fapt ce a forțat guvernele să vină cu soluții pentru a le face cât mai suportabile, mai cu seamă că suntem în sezonul rece.

Din această perspectivă, Conferința Națională ,,Independență sau interconectivitate? Drumul gazelor - de la sursă, la resursă” lansează o serie de teme de dezbatere care vizează provocările momentului precum criza, concurența sau războiul hibrid și, mai ales, cum să ne pregătim pentru amenințările viitoare. Din cadrul dezbaterilor în plen nu lipsesc nici  subiecte precum resursele offshore ale României și magistralele de transport ale gazelor naturale, iar în acest context participanții vor dezbate o temă de mare actualitate pentru țara noastră, precum independența energetică. 

Discuțiile din cadrul panelurilor vor fi circumscrise unor teme mari. Prima, „Sustenabilitate și responsabilitate”, care îl are ca moderator pe jurnalistul Adrian Ursu,  va aborda următoarele subiecte:

New green deal, noua Constituție a domeniului energetic

Resurse de tranziție spre o economie decarbonizată 

Hidrogenul - soluție salvatoare sau risc?

Înmagazinarea CO2 - noua armă în războiul cu poluarea 

Efectul ,,verde” asupra facturilor consumatorilor.

Al doilea panel al conferinței va aborda tema „Geostrategii și noua ordine energetică mondială”. Ea va fi moderată de ziaristul Radu Tudor și va aborda următoarele subiectele:

Noii jucători de pe piața gazelor 

Piețele libere și atacurile jucătorilor neloiali 

Competiția înlocuită de conflicte 

Noile magistrale redefinesc alianțe și reașază puterea globală 

Printre participanți se numără Virgil Popescu, ministrul Energiei, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ion Steria, directorul general Transgaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel