Îndemnul personal al lui Iohannis pentru români

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Palatul Cotroceni, că ziua de 1 Decembrie este un îndemn la unitate, solidaritate şi mândrie naţională şi le-a transmis românilor să nu se îndoiască de ei şi de ţara lor, şeful statului mulţumind, totodată, militarilor români din teatrele de operaţii pentru că îşi pun viaţa în slujba României.

'Sărbătorim astăzi împreună Ziua Naţională a României cu recunoştinţă pentru înţelepciunea şi sacrificiul înaintaşilor noştri care au făcut posibilă România Mare, dar şi cu încredere şi speranţă în viitorul pe care noi înşine, ca naţiune, alegem să-l construim în acord cu valorile democraţiei şi libertăţii. Ca de fiecare dată, Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate şi mândrie naţională.

1 Decembrie ne aminteşte an de an că această naţiune are forţa de a-şi împlini marile idealuri, chiar împotriva celor mai potrivnice circumstanţe istorice. Vreau să mulţumesc încă o dată Armatei României, celor care îşi pun viaţa în slujba ţării noastre, militarilor din teatrele de operaţii, care ne reprezintă cu onoare', a susţinut Klaus Iohannis în debutul recepţiei oferite de Ziua Naţională la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a amintit că, în 1916, România trecea prin momente dramatice şi era 'sfâşiată la propriu şi la figurat de război'.

'Dar ce nu a putut lua nimeni românilor a fost dragostea de neam şi ţară, curajul, spiritul de sacrificiu, jertfa de sine în numele unui ideal, tenacitatea, dârzenia şi speranţa. Acestea sunt adânc înrădăcinate în fiinţa naţională, pe ele s-a clădit România Modernă şi de ele trebuie să ne aducem aminte în fiecare zi. Aceste valori nu ne-au părăsit niciodată, sunt ale noastre şi ne reprezintă ca popor', a adăugat Iohannis.

Cu această ocazie, el le-a transmis românilor un îndemn personal.

'Să nu vă îndoiţi de voi înşivă şi de România, să nu lăsaţi pe nimeni să pună sub semnul întrebării aceste valori ale poporului nostru. Să credeţi în puterea şi în măreţia voastră. Cred că, uitându-ne înapoi la veacul ce a trecut, avem pentru ce să fim mândri şi să recunoaştem devenirea noastră ca naţiune. Încercările istoriei, războaiele, deceniile de comunism şi represiune nu au slăbit fiinţa naţională, dimpotrivă. Naţiunea română s-a ridicat întotdeauna mai puternică, mai ambiţioasă şi cu o neştirbită voinţă de a-şi afirma locul în lume', a mai declarat şeful statului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel