Incidente grave în Egipt: Prima ligă din campionatul de fotbal, suspendată

Cel puţin 30 de suporteri au decedat, duminică, în confruntările cu poliţiştii, înaintea unui meci de prim eşalon, în urma violenţelor şi bilanţului acestora campionatul Egiptului fiind suspendat pe o perioadă nedefinită, informează Ahram Online.

Incidentele s-au înregistrat înaintea meciului dintre echipele Zamalek şi ENPPI, izbucnind atunci când poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de suporteri aflat în faţa stadionului, scrie Mediafax.

"Fanii au murit asfixiaţi şi din cauza îmbulzelii produse după ce s-au folosit gazele lacrimogene", a declarat o sursă medicală de la spitalul Ahli Bank, la care au fost transportate 14 cadavre.

Guvernul egiptean a suspendat campionatul intern pe o perioadă nedefinită, precizând într-un comunicat că suporterii echipei Zamalek nu au respectat procedurile de siguranţă la intrarea în stadion.

Ministerul egiptean de Interne a menţionat că incidentele au izbucnit după ce membri ai grupului Ultras White Knights au încercat să intre pe stadion fără bilete.

"Fanii echipei Zamalek au încercat să intre cu forţa şi a trebuit să îi împiedicăm să provoace pagube", se precizează într-un comunicat al ministerului.

Membrii Ultras White Knights contrazic informaţiile oferite de minister, subliniind că asupra lor s-au folosit gaze lacrimogene în timp ce se înghesuiau să intre în stadion în condiţiile în care aveau acces pe o poartă foarte mică.

Potrivit agnţiei MENA, cel puţin 25 de suporteri au fost răniţi.

În ciuda violenţelor de la intrarea în stadion, meciul s-a disputat duminică, terminându-se la egalitate, scor 1-1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel