Incident Odorheiu Secuiesc. CNMR: Atitudine izvorâtă din comportamentul lui Kelemen Hunor

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României reacționează după ce un cetățean român a fost înjurat și ulterior refuzat de către o vânzătoare în Odorheiu Secuiesc, din cauza faptului că i s-a adresat în limba română.


Iată comunicatul CNMR:

”Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României va solicita Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului Braşov, realizarea de controale periodice în aceste judeţe pentru a asigura lipsa de discriminare a cetăţenilor de etnie română.

Solicităm de asemenea ca Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului Brasov să comunice public în ce măsură produsele din supermarketurile din aceste judeţe sunt însoţite de text care să descrie conţinutul acestora şi în Limba Română. În caz contrar, vom solicita ANPC, închiderea acestor supermarketuri.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României protestează vehement faţă de atitudinea cetăţenilor de etnie maghiară, angajaţi ai unui supermarket din Odorheiu Secuiesc, care au refuzat clienţi pe bază de apartenenţă etnică. Analiza CNMR prezentată acum o lună, se dovedeşte a fi una corectă cu privire la autoizolarea comunităţii maghiare de către liderii săi.

CNMR îndeamnă populaţia de etnie română din acele zone la calm şi pe această cale solicităm preşedintelui UDMR să îşi asume întreaga responsabilitate pentru această situaţie.

Refuzul vânzătoarei de a servi clienţi de etnie română s-a confirmat şi astăzi prin operaţiunea desfăşurată de ANPC Braşov, inspectorii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului fiind trataţi cu acelaşi refuz. Reiese astfel că nu este vorba doar despre necunoaşterea Limbii Române ci despre o adversitate a unor cetăţeni de etnie maghiară faţă de populaţia minoritar română din judeţele Harghita şi Covasna.

CNMR consideră această atitudine izvorâtă din comportamentul lui Kelemen Hunor şi al altor lideri din Uniunea Democrată Maghiară din România în complicitate cu abandonarea de către celelalte partide politice a intereselor etnicilor români din această zonă în schimbul formării unor majorităţi de conjunctură cu UDMR. Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României aşteaptă încă un răspuns din partea Ministrului de Externe român , Teodor Meleşcanu la declaraţiile Ministrului de Externe maghiar cu privire la interzicerea de către acesta a participării diplomaţilor maghiari la recepţiile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Gestul şi comportamentul etnicilor maghiari în filmuleţul prezentat public , inclusiv invocarea Aşa Zisului ţinut secuiesc este în viziunea noastră o consecinţă a practicii izolaţioniste şi de ură, promovate de Fidesz şi Uniunea Democrată Maghiară din România împreună cu alte partide mai mici afiliate Guvernului de la Budapesta.

Solicităm tuturor liderilor politici reacţii ferme faţă de astfel de comportamente dovedite , dar mai ales îi avertizăm asupra unui posibil conflict etnic în următorii ani în măsura în care atitudinea de noncombat a liderilor politici şi administrativi ai României va continua.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel