Închiderea supermarketurilor în weekend. Adrian Negrescu: Ar trebui să dea oameni afară pentru că nu vor mai avea nevoie de ei

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Analistul economic Adrian Negrescu a vorbit despre posibilitatea închiderii supermarketurilor în weekend.

Micii comercianți din România se plâng că în weekend au vânzările scăzute și cer Guvernului ca supermarketurile, hipermarketurile și toate magazinele alimentare să fie închise sâmbăta și duminica după ora 13:00, iar magazinele mari să fie amplasate la periferia orașului.  Analistul economic  Adrian Negrescu spune că o astfel de măsură ar încălca regulile concurenței.

VEZI ȘI: Supermarketurile din România, închise în weekend. Marcel Ciolacu, precizările momentului pentru români

"Creezi practic o facilitate pentru unii dintre jucătorii din piață, e pur și simplu o încălcare a regulilor concurenței. Trebuie să fie aceleași reguli pentru toată lumea. Dacă au produse mai bune și mai ieftine, cu siguranță vor vinde mai bine decât marile magazine.

Adrian Negrescu: E o mare prostie

Să închizi magazinele în weekend în condițiile în care românii, 60% dintre vânzările din hipermarketuri se întâmplă în weekend pentru că oamenii în timpul săptămânii sunt la serviciu și în weekend se duc la cumpărături, pentru că așa e specificul nostru de consum, e o mare prostie. Gândiți-vă că această măsură ar putea duce inclusiv la disponibilizări de personal pentru că hipermarketurile funcționează în niște schimburi de angajați. Ar trebui să dea oameni afară pentru că nu vor mai avea nevoie de ei", a declarat Adrian Negrescu la Antena 3 CNN.

Cât despre mutarea magazinelor mari la periferia orașelor, Adrian Negrescu a spus: "Această idee trebuia pusă în practică acum 20 și ceva de ani când au apărut hipermarketurile în România. Li s-a dat autorizație, sunt terenuri private, nu poți printr-o decizie să le muți, practic să le scoți afară din spațiul comercial că vor alți jucători. Creezi un avantaj pentru micii investitori, ceea ce nu e ok din punct de vedere economic".

Reamintim că marți micii comercianți au mers la Palatul Victoria și au cerut Guvernului să schimbe programul marilor magazine în timpul zilelor de sâmbătă și duminică. Potrivit acestora, în timpul weekend-ului pierderile înregistrate de magazinele mici ajung și la 40%.

VEZI ȘI: Supermarketurile, program normal, program scurt sau închise în weekend? Sondajul momentului: Varianta aleasă de români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel