ÎNCHIDEREA piețelor. Firea: Decizii luate împotriva oamenilor!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gabriela Firea acuză din nou Guvernul Orban de „decizii împotriva oamenilor”. 

Printr-o postare pe Facebook, Gabriela Firea a transmis că „deciziile împotriva oamenilor, luate de acest guvern incompetent și corupt, fac din ce în ce mai mult rău. Orice zi în plus cu guvernul Orban la conducerea țării înseamnă mai multe cazuri de îmbolnăviri, mai mulți șomeri, mai multe falimente, mai multă sărăcie, mai mult pericol pentru viața și familia fiecărui român.”

Miercuri seară, Firea a discutat „această situație gravă” cu social-democrații de la Sectorul 1, conduși de Dan Tudorache, dar și de social-democrații din Ilfov.

În continuare, Gabriela Firea, care ocupă locul 1 la Senat din partea PSD la alegerile parlamentare, a acuzat că „PNL și Orban vor să-i distrugă cu orice chip pe producătorii românii. N-au milă, n-au înțelegere, nici măcar nu mimează că le pasă!

Țin în continuare piețele închise, în pofida realității că piețele nu reprezintă focare de infecție și în disprețul deciziei Parlamentului care a dispus redeschiderea. E clar că Presedintele Iohannis nu va promulga legea și astfel milioane de români obișnuiți – atât comercianți cât și consumatori- vor continua să sufere grav, în favoarea supermarketurilor.”

Firea: „Sugestiv pentru ipocrizia parlamentarilor Dreptei Unite”

Firea a atras apoi atenția asupra câtorva aspecte:

  • „Nu există focare de infecție în piețe! Asociația Piețelor Agroalimentare semnalează public că de la începutul pandemiei, inclusiv în perioada sărbătorilor pascale, când măsurile erau mult mai drastice, activitatea din piețe s-a putut desfășura fără a fi afectată în vreun fel comercializarea produselor și că piețele agroalimentare au fost deschise pe tot parcursul anului și nu a fost înregistrat niciun focar de infecție. 
  • Parlamentul a decis ieri că pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. 
  • Sugestiv pentru ipocrizia parlamentarilor Dreptei Unite – PNL, USR – este că s-au abținut, n-au tăria de caracter să-i apere pe producătorii români, dar nici n-au avut curajul să respingă proiectul de lege respectiv și să fie în acord cu atitudinea guvernului Orban și a lui Iohannis.
  • Au votat pentru 173 de deputati de la PSD, ProRomânia, UDMR, PMP, Minorități și Nefiliați; s-au abținut 93 de parlamentari de la PNL și USR”, a prezentat Firea. 

„Pe șase 6 decembrie nu doar producătorii români alungați din piețe afară, în frig, vor avea posibilitatea să-i arate lui Orban și PNL ce înseamnă dreptate. Ci toți românii! Prin votul lor vor decide dacă România se va afunda în criza sanitară și economică, cu un guvern liberal incompetent la conducere sau se va vindeca. De votul lor va depide viața lor! Sănătatea lor! Locul lor de muncă! Viitorul copiilor lor!”, a încheiat Gabriela Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel