EXCLUSIV  Începe criza gunoaielor în Sectorul 1 - document

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Începe criza gunoaielor în Sectorul 1.

Compania Romprest a notificat Primăria Sector 1, condusă de Clotilde Armand, că va presta programe de salubrizare stradală cu frecvențe diminuate, începând cu data de 16.10.2022, ora 7.00. Programul de prestație diminuat va fi transmis în data de 15.10.2022 către Poliția Locală Sector 1 - Direcția control urban.

„In urma incalcarii de catre Sectorul 1 a clauzelor agreate intre parti privind achitarea la termenele asumate a facturilor emise pentru prestatiile operatorului delegat in baza Anexelor parte integranta din Addendumul din data de 20.05.2022 la Protocolul 2, prin neachitarea la termen a facturilor emise pentru prestatiile curente, in valoare totala de 10,548,342.63 lei,

Va notificam prin prezenta suspendarea aplicabilitatii Protocolului nr.2 din data de 12 noiembrie 2021 (si a Addendnmului din data de 20.05.2022Ia acesta) incepand cu data de 16.10.2022.

In consecinta, partile se repun in situatia anterioara semnarii protocolului din data de 27.08.2022, devenind incidenta reducerea cantitatii serviciilor prestate notificata prin adresa operatorului nr.2864 din data cle 22.06.2021. Romprest va presta programe de salubrizare stradala cu frecvente diminuate, incepand cu data de 16.10.2022, ora 7.00. Programul de prestatie diminuat va fi transmis in data de 15.10.2022 catre Politia Locala Sector 1 - Directia control urban”, se arată în notificarea Romprest către Clotilde Armand.

Romprest spune că a respectat prevederile din protocolul semnat între părți, dar Primăria Sector 1 a încălcat condiția finanțării acestui serviciu.

„Operatorul delegat Romprest a respectat intocmai prevederile din protocolul semnat intre parti, in interesul asigurarii continuitatii serviciului.

Singura obligatie in sarcina autoritatii contractante in Protocolul invocat a fost aceea a asigurarii finantarii continue a serviciului de catre Sectorul 1, conform obligatiilor sale legale, prin achitarea la termenul asumat a facturilor emise pentru serviciile prestate in conformitate cu programele anexa la protocol. Or, Autoritatea contractanta a incalcat aceasta singura obligatie asumata, la data prezentei inregistrandu-se restante la plata facturilor curente aferente lunilor iulie si august 2022 in cuantum de peste 10,5 milioane de lei, facturi care au termenul de scadenta depasit cu peste 30 zile, depasind cu mult cele 5 zile asumate de catre Sectorul 1 prin Protocolul nr.2.

Asadar, motivul suspendarii acestui Protocol este neindeplinirea de catre Autoritatea contractanta a obligatiilor asumate.

Pe perioada in care aceste circumstante, independente de vointa operatorului, vor continua sa existe si vor produce efecte, Romprest nu poate fi facut responsabil pentru orice nerespectare a vreunei obligatii care ii revine in executarea contractului, culpa fiind integral in sarcina Autoritatii contractante, care nu intelege sa respecte obligatiile legale care ii revin privind organizarea si finantarea serviciului, punand operatorul in imposibilitatea de a isi desfasura activitatea intr-o maniera predictibila si intr-un cadru contractual coerent”, se mai arată în notificarea Romprest către Primăria Sector 1.

VEZI AICI DOCUMENTUL INTEGRAL

UPDATE: Pericol cu gunoaiele în Sectorul 1, începând de duminică, la prima oră. Dan Podaru: E momentul ca primarul Clotilde Armand să demisioneze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel