Încasări record la Euro 2012

Campionatul European de fotbal din 2012 a înregistrat un progres în privinţa vânzării biletelor şi a încasărilor, comparativ cu cifrele de la ediţia din 2008. Cu toate că suntem în perioadă de criză, campionatul a avut încasări de 20 de ori mai mari decât profitul Companiei Petrom pe 2011.

Anul acesta, Polonia și Ucraina au fost organizatorii campionatului, iar media de spectatori a fost 46.650 de persoane, mai ridicată decât cea de la ediţia 2008 din Elveţia şi Austria, unde stadioanele au fost mai mici, infomează Mediafax.

"Am avut 1,44 milioane de spectatori şi am vândut toate biletele disponibile. Este prima dată când am vândut sută la sută din bilete. Numărul cel mai mare de spectatori s-a înregistrat la meciul Suedia - Anglia, din faza grupelor, disputat la Kiev: 4.640 de persoane", a declarat Martin Kallen, director în cadrul UEFA.

Martin Kallen a recunoscut însă că a fost o problemă cu locurile goale de pe stadioane, vizibile în timpul transmisiunilor în direct. Cu toate că s-au vândut toate biletele, oamenii s-au răzgândit și nu s-au mai prezentat la meci.

Încasările înregistrate de UEFA la Euro-2012 au fost de 1,383 miliarde de euro, mai mari decât cele de la Campionatul European din 2008, de 1,351 miliarde. Din drepturile de televizare, UEFA a obţinut 815 milioane de euro, cu 35 de milioane de euro mai mult decât în 2008.

Euro-2012 a fost prima ediţie a competiţiei continentale organizată dincolo de fosta Cortină de Fier, ceea ce a provocat îndoieli în privinţa capacităţii de găzduire a turneului în cele mai bune condiţii.  Atmosfera excelentă din timpul turneului a fost aplaudată atât de UEFA cât şi de suporteri.

Cele 16 naţiuni care au participat la Euro-2012 vor primi 200 de milioane de euro, iar forul continental va mai distribui 100 de milioane de euro cluburilor ale căror jucători au participat la turneu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel