Încasări record din TVA în 2021. Florin Cîțu: "Mai mulți bani la buget, după ce am redus taxele"

Ultimele date arată că România a reușit să colecteze mai mulți bani la buget în 2021 printr-o politică de reducere a taxelor. 

Datele financiare arată că în anul 2021 au fost cele mai mari încasări din TVA la buget. Președintele PNL, Florin Cîțu, a reacționat ca urmare a publicării acestor cifre. 

"Mai mulți bani la buget după ce am redus taxele. Am arătat că se poate. #românii trebuie să știe" a comentat Florin Cîțu pe contul său de Instagram. 

Totul a pornit de la informația care arată că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a rambursat TVA în valoare de 22 de mld. de lei în 2020 şi de 24 de miliarde de lei în 2021, conform unor date transmise de instituţie către ZF. Cele mai mari rambursări de TVA către companii s-au făcut în martie 2020 şi decembrie 2021. Ca o comparație, în 2019 rambursările de TVA s-au situat sub cifra de 19 miliarde de lei.

Datele cele mai elocvente sunt însă cele care arată cât a încasat statul din Taxa pe Valoare Adăugată: așadar, potrivit sursei citate, statul a încasat din TVA suma de 61 miliarde de lei în 2020 şi 79 de miliarde de lei în 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel