Înalta Curte a amânat cu 48 de ore sentința în dosarul lui Fenechiu

relu fenechiu
relu fenechiu

Completul de cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a amânat pentru joi, 30 ianuarie, sentința definitivă în dosarul "Transformatorul, în care fostul minstru al Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată.

Inculpații și-au terminat pledoariile mai devreme de ora 22:00. Toți s-au declarat nevinovați.

Fenechiu i-a implorat pe judecători să îi ofere o judecată dreaptă, iar la un moment dat a început să lăcrimeze.

"Un jurnalist «m-a încurajat» mai devreme spunându-mi că dumneavoastră nu aţi achitat niciodată pe nimeni. Dar eu sper să am parte de o judecată corectă", le-a spus Fenechiu magistraților, citat de adevarul.ro.

"Legat de acuzaţiile că aş fi lucrat cu firme-fantomă, vreau să precizez că nu este aşa. Am dovedit asta cu acte oficiale, în care se vede alb pe negru că cele două firme cu care am lucrat sunt plătitoare de TVA. În plus, efectuăm plăţile prin bancă. Poate doar 1% din plăţi n-a fost făcut prin bancă. (...) Vă implor, analizaţi corect probele depuse la dosar", a adăugat Fenechiu.

"Sunt, efectiv, dărâmat de faptul că sunt aici azi. (...) Vă rog, poate încercaţi să judecaţi cât mai corect, chiar dacă nu dă bine, că ştiu că nu dă bine, nici pentru MCV, nici pentru...", a continuat Relu Fenechiu, până când a fost întrerupt preşedintele Înaltei Curţi, Livia Stanciu. Aceasta i-a cerut să spună, pe scurt, dacă se consideră sau nu vinovat de acuzaţiile de corupţie care i se aduc în dosarul „Transformatorul”. "Am greşit mult în viaţa mea, dar aici nu am greşit cu nimic", a răspuns Fenechiu, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel