Înalt diplomat francez, în România. Întrevedere cu Fifor

Secretarul de stat pe lângă ministrul francez al Forţelor Armate, Genevieve Darrieussecq, va efectua o vizită în România, joi şi vineri, la invitaţia ministrului român al Apărării, Mihai Fifor, context în care va participa şi la parada de 1 Decembrie. 

"Nu este doar o mare onoare, dar şi o datorie de a comemora două evenimente majore, care leagă strâns cele două ţări ale noastre: sfârşitul Primului Război Mondial şi crearea României moderne", afirmă Genevieve Darrieussecq, potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei la Bucureşti. 

Oficialul francez are programate întâlniri cu ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, cu secretarul de stat în MAE George Ciamba, cu Nicolae Nasta - secretar de stat în MApN şi cu Paul Claudiu Cotîrleţ - secretar de stat în Ministerul Culturii. 

În timpul vizitei sale la Bucureşti, Genevieve Darrieussecq va depune o coroană de flori la Monumentul în memoria soldaţilor francezi căzuţi în luptă "pe pământ românesc în timpul Marelui Război 1916 - 1919", care a fost inaugurat în 1922, în prezenţa mareşalului Foch şi a generalilor Berthelot şi Weygand, scrie Agerpres.

La parada de 1 Decembrie va defila şi o delegaţie franceză alcătuită din soldaţi de la Şcoala Militară Interarme (EMIA), a cărei misiune este de a instrui ofiţeri recrutaţi intern.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel