Înainte de a crede că ai ghinion în dragoste, amintește-ți aceste 3 lucruri

Fotografie de la Vera Arsic/ Pexels
Fotografie de la Vera Arsic/ Pexels

Uneori se pare că ghinionul năvălește asupra noastră, chiar parcă suntem ”ghinionişti” în dragoste! Am încercat să schimbăm tipul de abordare, poate căutând oameni diferiți decât de obicei, dar cu rezultatul că ne regăsim mereu înapoi, la punctul de pornire.

La un moment dat, suntem făcuți să credem că nu vom găsi niciodată pe cineva potrivit, deoarece se întâlnește întotdeauna (sau des) cu:

- Oameni care ne seduc, dar apoi ne neglijează sau ne abandonează.

- Oameni care ne folosesc doar în scopul lor.

- Oameni care par minunați la început, dar apoi se dovedesc a fi complet diferiți de felul în care s-au prezentat.

- Persoane controlante, opresive sau violente.

3 motive pentru care alegi întotdeauna partenerul greșit

Dar să fie acesta ghinion... sau există alte motive? La urma urmei, lumea este diversă și toți suntem diferiți. Totuși, dacă întâlnim mereu oameni de un anumit tip, este probabil ca principala cauză să fie în noi. Înainte de a ne resemna în sfârșit, să încercăm să vedem împreună câteva mecanisme care se pot repeta în întâlnirea cu persoana greșită tot timpul și în care am putea rămâne blocați, potrivit Psico Adviser.

1. Răni emoționale

Mulți au trecut prin experiențe dureroase (mai ales în copilărie) care și-au lăsat o amprentă asupra psihicului lor. Adesea aceste evenimente sunt uitate la nivel conștient (reprimare), dar rămân gravate în inconștientul nostru și ne pot condiționa alegerile. Câteva răni comune: 

- Rana de abandon: Dacă există o ”rană de abandon”, (de exemplu, am crezut în repetate rânduri că părinții mei m-au abandonat și mi-a fost frică), voi avea tendința să aleg oameni care dispar.

- Rana de respingere: Dacă am o ”rană de respingere”, voi fi atras de oameni care nu mă îmi dau importanță, cei care sunt implicați (și, prin urmare, indisponibili) sau cei care au tendința de a-i respinge pe alții. Dimpotrivă, pe cei care sunt interesați de mine îi voi găsi plictisitori sau neatrăgători.

- Rana de înșelat: Dacă am acest tip de rană, voi găsi parteneri care sunt predispuși la înșelat. Dacă am o ”rană de stimă de sine”, voi alege parteneri care mă critică, mă privesc cu dispreț, mă disprețuiesc sau mă fac să mă simt inferior.

2. Inconștientul ne ghidează către anumiți oameni

Poate părea absurd că alegem exact situațiile care ne fac să suferim. Sau că știm să identificăm un anumit tip de persoană chiar înainte de a o cunoaște. Cu toate acestea, inconștientul are această tendință de a ”replica” rănile trecutului.

De fapt, situațiile de acest gen sunt relativ frecvente: cei afectați de aceste răni se trezesc adesea să aleagă un anumit tip de partener, în timp ce potențialii parteneri ”mai sănătoși” și mai echilibrați sunt ignorați din motive precum ”Este o persoană drăguță, dar îi lipsește ceva…”, ”Nu e scânteia…”, ”Îi lipsește acel ceva…”.

În termeni psihologici, atracția instinctivă este aprinsă doar cu oamenii care se încadrează într-un ”model” legat de rana noastră.

3. Concepții greșite și convingeri delirante

Ideile noastre ne condiționează: primim adesea din mediul înconjurător (părinți, prieteni, societate...) idei sau prejudecăți care nu corespund realității, așa că dacă ne bazăm pe ele vom avea puține sau deloc rezultate. De exemplu, dacă ne-au convins că:

- bărbații caută doar sex, sau toți sunt trădători;

- femeile sunt interesate doar de bani, sau toate sunt ”ușoare”,

va fi dificil să relaționezi într-un mod pozitiv și fructuos. Vom continua să facem pași greșiți și să îi îndepărtăm pe alții, convinși că facem ceea ce trebuie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel