În tehnocrație a fost anul consumului

comert
comert

În anul 2016, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de anul 2015 cu 13,5%, potrivit unor cifre oferite de Institutul Național de Statistică într-un comunicat de presă.

”În luna decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a crescut ca serie brută cu 5,4% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,2%, respectiv cu 8,4%.

În anul 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de anul 2015 ca serie brută cu 13,5%.

Decembrie 2016 comparativ cu noiembrie 2016

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 5,4%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+15,5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+3,2%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 6,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 0,1%, ca urmare a scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-2,1%). Creşteri au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,2%) şi vânzările de produse nealimentare (+0,5%).

Decembrie 2016 comparativ cu decembrie 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015 a înregistrat o creştere cu 7,2% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+13,8%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,5%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015 a înregistrat o creştere cu 8,4% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+14,7%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%)”, se arată în comunicatul Institutului Național de Statistică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel