În pântec, fătul are deja propriile preferințe alimentare, explică cercetările

Fotografie de la Valeriia  Svietlova/ Pexels
Fotografie de la Valeriia Svietlova/ Pexels

Cercetările referitoare la făt și preferințele alimentare au arătat că bebelușii reacționează diferit la diferite mirosuri și gusturi în timp ce se află în pântec, observându-se expresiile faciale.

Experimentăm aroma printr-o combinație de gust și miros. La fetuși, acest lucru se întâmplă prin inhalarea și înghițirea lichidului amniotic în uter, scrie Ilnostrofiglio.

În uter, fătul se hrănește cu multe arome pe care le simt prin papilele gustative care se formează din a opta săptămână de sarcină. Gustul a ceea ce mănâncă mama se revarsă în lichidul amniotic iar simțul gustului progresează pe măsură ce papilele gustative se dezvoltă.  

Prin urmare, fetușii reacționează la gust și miros deja în uter, dar ceea ce este curios este expresia facială a fetușilor care se modifică în funcție de preferințele alimentare. 

Se pare că dulcele din mâncare dă fătului senzația de bucurie și zâmbete. Acesta este ceea ce a reieșit dintr-o cercetare efectuată de laboratorul de cercetare fetală neonatală de la Universitatea Durham și publicată în revista Psychological Science, care a surprins expresiile faciale ale fetușilor în pântece după ce mamele au mâncat două alimente foarte diferite din punct de vedere al gustului: varză și morcov.

Laboratorul de cercetare a efectuat 100 de ecografii 4D (imagini în mișcare tridimensionale) ale femeilor însărcinate (32 până la 36 de săptămâni de gestație) care au luat anterior capsule de morcovi sau de varză, iar cercetătorii au analizat reacția feților. Pentru prima dată, au fost observate reacții prenatale la gust și miros.

Conform fotografiilor 4D, fetușii au reacționat cu un zâmbet la aroma de morcov. Dulce și zaharat, a provocat o reacție de bine, iar ultrasunetele îi surprind expresia. Feții expuși gustului de varză au reacționat cu o expresie tristă de ”dezgust. (Vezi fotografiile AICI)

Poate influența aromelor din uter să afecteze dezvoltarea gustului?

Cercetarea a constatat că expunerea la o cantitate mică de morcovi sau varză a fost suficientă pentru a stimula o reacție la făt. Cercetătorii cred că ceea ce mănâncă femeile însărcinate ar putea afecta preferințele gustative ale copiilor după naștere. Din acest motiv, va fi necesar un studiu de urmărire cu aceiași bebeluși după naștere pentru a vedea dacă influența aromelor pe care le-au experimentat în uter ar putea afecta modul în care oamenii acceptă diferite alimente după naștere, în special în timpul înțărcării.

Citește și:

Cel mai bogat om din lumea vrea ca oamenii să aibă mai mulți copii

"Credeţi-mă, criza bebeluşilor este o mare problemă", a declarat antreprenorul de 51 de ani în faţa jurnaliştilor prezenţi la Stavanger, în sud-vestul Norvegiei, unde magnatul sud-african urmează să participe la o conferinţă despre energie.

Întrebat despre cele mai mari provocări cu care se confruntă omenirea, fondatorul costructorului american de automobile electrice Tesla a menţionat tranziţia către energiile regenerabile, dar a trecut imediat la chestiunea ratei natalităţii, despre care a spus că reprezintă "una dintre preocupările (sale) predilecte, poate mai puţin cunoscută".

În societăţile occidentale, precum şi în ţările extrem de populate, precum China, rata natalităţii este în scădere, în principal din cauza fenomenului de îmbătrânire a populaţiei.

"Este important ca oamenii să aibă suficient de mulţi copii pentru a perpetua civilizaţia", a declarat Elon Musk.

"Se spune că civilizaţia umană ar putea să dispară printr-un 'boom' sau printr-un geamăt. Dacă nu avem suficient de mulţi copii, vom muri într-un geamăt, în timp ce purtăm scutece pentru adulţi. Ar fi deprimant", a adăugat el.

"Da, faceţi mai mulţi copii. Cel puţin, faceţi suficient de mulţi copii pentru a menţine populaţia. Nu vrem ca populaţia să scadă atât de mult încât să sfârşim prin a dispărea", a mai spus Elon Musk.

De trei ori divorţat, Elon Musk este tatăl a 10 copii, dintre care unul a murit la vârsta de 10 săptămâni. Un altul dintre ei, o fată transgen, a depus recent o cerere oficială prin care doreşte să îşi schimbe atât genul, cât şi numele, pentru a rupe orice legătură cu tatăl ei.

Presa americană a dezvăluit totodată că miliardarul are gemeni, născuţi în noiembrie , cu o directoare de la Neuralink, veniţi pe lume cu câteva săptămâni înainte de naşterea fetiţei Exa Dark Siderael Musk, provenită din relaţia sa cu cântăreaţa Grimes. Exa Dark Siderael este sora mai mică a celebrului "X AE A-12", un băieţel.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel