EXCLUSIV  În Lungulețu, cartofii se vând cu 35 de bani/kg. Ionel Petre: Cineva îi vrea SĂRACI

Cartofii la producător au un preț incredibil de mic. Se întâmplă chiar în satul Lungulețu, cunoscut pentru recoltele de cartofi și varză. Prețul final, pentru cumpărător, ajunge să fie și de 10 ori mai mare. Cum și de ce sunt umiliți agricultorii români a explicat liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, pentru DCNews. 

Ionel Petre a afirmat, în emisiunea DCNews: ”Imaginați-vă că-n acest moment, la Lungulețu, cartoful se vinde cu 35 de bani pe kilogram, pentru a putea să vândă cantități mai mari”. 

Liderul ALDE Dâmbovița a dezvăluit că oamenii preferă să întoarcă brazda, adică să nu recolteze, pentru că este mai ieftin să întoarcă brazda decât să recolteze, selecteze și să pună în saci pentru a merge cu ei pe platou. ”0,35 de lei/kg este o problemă majoră” a subliniat Ionel Petre. 

Cine impune prețul? Negocierea directă pe platoul de la Lungulețu, unde cumpărătorii sunt hipermarketul și cei care duc producția în piețele bucureștene. ”Se pot asocia, numai că cineva nu-i vrea asociați” acuză Ionel Petre, care adaugă: ”Se pare că cineva îi vrea săraci”. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel