În Germania, un tatuaj salvează vieți: Noua tendință în donarea de organe

Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels

O organizație non-profit și o agenție de publicitate fac echipă pentru a promova donarea de organe printr-un tatuaj gratuit.

O organizație nonprofit din Gemrnai numită Junge Helden și agenția de publicitate, McCann, lucrează împreună pentru a găsi o modalitate inovatoare de a promova donarea de organe: tatuaje geometrice gratuite.

În fiecare an, aproximativ 10.000 de germani așteaptă un transplant de organe. Cu toate acestea, din cauza lipsei de donatori, trei dintre ei mor în fiecare zi, scrie LBB Online.

Este o statistică surprinzătoare, având în vedere că 84% dintre cetățeni spun că sunt dispuși să doneze, dar numărul real de donatori este de doar 0,001% din populație, un număr care plasează Germania printre cele mai scăzute rate de donare de organe din Europa.

Această discrepanță poate fi atribuită faptului că Germania nu a reușit să adopte o legislație pentru donarea de organe și nici nu există un registru național pentru donatorii de organe.

Legea actuală impune persoanelor fizice să demonstreze în mod explicit consimțământul pentru a deveni donatori. Dovada care poate lua orice formă sau formă.  

Un simbol al iubirii

Tatuajul, numit OPTINK, este o ilustrație minimalistă care arată ca un design geometric, elegant la prima vedere. În realitate, cele două jumătăți de cerc se reunesc pentru a forma literele „O” și „D”, Donator de Organe. Designul reprezintă importanța de a oferi o parte din tine cuiva pe care nu-l cunoști, creând o legătură indisolubilă între donator și beneficiar.

Artistul berlinez ,Gara, a creat un design care a fost adaptabil la diferite studiouri de tatuaje din întreaga țară. Junge Helden a postat apoi șablonul pe site-ul său web, astfel încât oricine din Germania să-l poată imprima și să-l ducă la un artist tatuator pentru a-și face tatuajul gratuit. Costurile vor fi de fapt rambursate integral artistului tatuator.

Mai presus de toate, tatuajul este considerat a fi asemeni unei declarații a donatorului către membrii familiei, făcându-i pe aceștia conștienți de statutul de donator al persoanei - ceea ce este crucial, deoarece rudele dețin decizia finală.

Potrivit site-ului LBB Online, de la începutul campaniei au fost făcute peste 100 de tatuaje. Un mic început care are deja potențialul de a salva până la 70 de vieți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel