Imunoglobulină. Sorina Pintea, mecanism nou de calcul al preţului

Rodica Mitu / 28 Martie 2018 / 12:58 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că pentru imunoglobulină s-a stabilit un nou mecanism de calcul al preţului.

'Am spus la toate întâlnirile pe care le-am avut cu pacienţii şi cu firmele de distribuţie sau producătorii de medicamente că avem o problemă şi va trebui să facem o corecţie de preţuri. (...) Pentru imunoglobulină am stabilit un nou mecanism de calcul al preţului. Pentru celelalte produse - pentru inovative - avem alte soluţii. Nu vrem să rămânem pe piaţă fără medicamente, nici vorbă. Discutam cu domnul preşedinte Vulcănescu (n.r. - preşedinte CNAS) că taxa de clawback este foarte mare. Aici ar fi trebuit să începem să negociem', a spus Pintea, la o dezbatere.

Ea a afirmat că nu ministrul este de vină pentru că un program naţional nu funcţionează cum trebuie, ci aceia care trebuie să îl implementeze. 'Cred că ne lipseşte puţină organizare, puţin mai multă implicare asupra problemelor care contează cu adevărat. (...) Cred că am dat vreo 20 şi ceva de ordine de ministru care, pe nesimţite, vor schimba în bine multe lucruri. Câteva hotărâri de guvern', a spus demnitarul.

Analize

Potrivit Sorinei Pintea, vor mai fi introduse şi alte molecule noi, dar pe baza unor analize corecte şi complete.

[citeste si]

'Pregătim şi alte hotărâri cu alte molecule, dar pe baza unor analize corecte şi complete. (...) Introducerea de noi molecule este o altă prioritate. După ce discutăm cu asociaţiile de pacienţi luăm anumite decizii', a declarat reprezentantul MS.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23