IMUNOGLOBULINĂ. Sorina Pintea, ALERTĂ EUROPEANĂ pentru România

România a activat mecanismul de alertă europeană prin care solicită imunoglobulină. Anunțul a fost făcut, luni seară, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

"Este, într-adevăr, o situație disperată" a spus ministrul Sănătăți, luni seară, în contextul în mulți pacienți nu și-au primit tratamentul de mult timp, "nu ne putem permite lucrul acesta". "Statul român a făcut pași, din păcate nu s-a întâmplat nimic", a subliniat ministrul Sorina Pintea.

"Pentru luna martie nu se preconizează să intre nicio fiolă de imunoglobulină în țară. Pentru aprilie sunt niște promisiuni, dar eu nu mai cred în aceste promisiuni. Prin urmare, am informat cabinetul primului ministru, în cursul zilei de astăzi, și am primit acceptul să declanșăm această procedură. Practic, este o alertă la nivel european prin care solicităm cantități de imunoglobulină pentru România. (...) Am aflat, sâmbătă, câți pacienți au nevoie de imunoglobulină, eu am vorbit în februarie cu furnizorii și aveam niște promisiuni, dar eu nu mai cred în astfel de promisiuni. Sunt foarte mulți pacienți care au nevoie de acest medicament. (...) Avem nevoie de 5.000 de fiole lunar. Chiar nu mai putem aștepta, România are nevoie de imunoglobulină! Nu cred că trebuie să negociem viețile oamenilor", a declarat Sorina Pintea, la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor, jurnalistul punctând că situația este îngrijorătoare.

[citeste si]

Raed Arafat știa de intenția ministrului Sănătății, a declarat acesta într-o intervenție telefonică la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel