Imunoglobulină - prelungire scutire taxă clawback. FACIAS salută decizia ministrului Sănătății, Sorina Pintea

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. FOTO: DC NEWS
Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. FOTO: DC NEWS

FACIAS salută decizia Ministerului Sănătății, Sorina Pintea, de prelungire a scutirii de taxă clawback pentru imunoglobulină.

'Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în cadrul ședinței din 8 august a Consiliului Economic și Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunogobulinei și a produselor obținute din plasmă umană. FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanțe de urgență, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională.

Încă din luna iunie a acestui an, FACIAS a solicitat Ministerului Sănătății să prezinte public soluțiile pentru evitarea unei noi crize în tratamentul cu imunoglobulină, ca urmare a crizei majore cu care s-a confruntat România În 2017. De asemena, în cadrul plenului CES de joi, FACIAS a solicitat Ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, să ia măsuri pentru alocarea fondurilor necesare pentru rezolvarea situației grave semnalate de zeci de teatre care se află in prezent in imposibilitatea practică de a mai funcționa.' se arată pe site-ul FACIAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel