IMUNITATE PREȘEDINTE: Augustin Zegrean, despre decizia CCR care hotărăște imunitatea președintelui României

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a vorbit joi despre o decizie vitală a CCR cu privire la imunitatea de care se bucură președintele României.

Augustin Zegrean a explicat că o decizie a judecătorilor constituționali cu privire la imunitatea șefului statului, o excepție pe această temă fiind ridicată de senatoarea PSD Gabriela Firea, are relevanță pentru următorii președinți ai României.

"Va avea relevanță, pentru că nu se încheie lumea cu acest președinte. Vor mai fi președinți și de aici încolo", a declarat Augustin Zegrean, înainte de ședința în care, printre altele, se discută și excepția ridicată de Gabriela Firea. 

Vezi aici detalii despre excepția de neconstituționalitate dezbătută de cei nouă judecători constituționali: CCR dezbate excepția de neconstituționalitate privind imunitatea președintelui, ridicată de Gabriela Firea

Întrebat despre limitele imunității, președintele Curții Constituționale a evitat să dea un răspuns, recomandându-le jurnaliștilor să caute în Constituție, "care dă răspuns la toate întrebările".

Augustin Zegrean a făcut trimitere la articolul 84 din Legea Fundamentală, atunci când a fost întrebat dacă șeful statului nu are imunitate absolută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel