Împrumuturi ipotecare. Banca Centrală, anunț despre viitor

Banca Centrală Europeană a prezentat estimările cu privire la împrumuturile impotecare pentru finalul anului 2018.

Băncile din zona euro se aşteaptă în trimestrul patru din 2018 la o majorare suplimentară a cererii pentru împrumuturi ipotecare, de consum şi pentru companii, după o creştere înregistrată la toate cele trei categorii în perioada iulie-septembrie 2018, arată datele unui studiu publicaf luni de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

De asemenea, băncile ar urma să relaxeze uşor standardele pentru împrumuturile ipotecare şi de consum şi să le menţină în mare parte nemodificate pe cele pentru companii, se arată în studiul la care au participat 147 de bănci.

BCE a stimulat acordarea de împrumuturi

Achiziţionând obligaţiuni publice şi private în valoare de 2.600 de miliarde de euro (3.000 de miliarde de dolari) în ultimii trei ani, BCE a împins costurile de împrumut la un nivel record scăzut, stimulând acordarea de împrumuturi.

În timp ce creditarea în zona euro este la cel mai ridicat nivel din 2009, BCE începe să retragă treptat măsurile de stimulare a economiei şi intenţionează să încheie în decembrie achiziţiile de obligaţiuni, apreciind că redresarea este suficient de solidă pentru a-şi reduce sprijinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel