Impozitul pe venit. Premierul Mihai Tudose vrea o nouă variantă de calcul

Premierul Mihai Tudose nu este de acord cu modul în care se va aplica impozitul pe venit, potrivit unor surse guvernamentale.

Potrivit unor surse guvernamentale, abia instalat la Palatul Cotroceni, premierul Mihai Tudose s-ar fi exprimat că se ia în calcul o nouă variantă de calcul a impozitului pe venit, după criticile venite din partea mediului de afaceri și din presă.

Cifra de afaceri a capitalului românesc comparabilă cu capitalul străin este aproape comparabilă, chiar mai mică a capitalului românesc. Capitalul străin generează  circa 9 miliarde de euro profit, pe când capitalul autohton generează 27 de miliarde de euro profit, lucru care nu prea este în regulă.

Nu se pune problema unor manevre ilegale, fiind vorba despre o externalizare a profitului pe căi legale, fiind un joc între stat și companiile respective, iar rolul statului este acela de a identifica breșa din acest domeniu și a o contracara. În acest sens se va face o simulare  pe această zonă, cu tot ce înseamnă cifră de afaceri sau pe anumite tipuri de activități, au mai precizat surselor guvernamentale.

După ce vor fi gata toate simulările se va lua o decizie referitoare la acest o nouă variantă de calcul, au mai precizat sursele guvernamentale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel