Impozitul pe profit redus în Germania și Marea Britanie

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri că Executivul de la Londra va continua să reducă impozitul pe profit pentru a încuraja oamenii de afaceri să investească în Regatul Unit şi pentru a sprijini creşterea economiei, transmite Reuters. 

"Dacă vom dori să profităm de toate oportunităţile, în condiţiile în care ne pregătim să ieşim din Uniunea Europeană, trebuie să construim o economie mai puternică", a afirmat oficialul britanic în Parlament, după ce regina Elisabeta a II-a a prezentat într-un discurs programul Guvernului condus de Theresa May. 

"În acest discurs arătăm că vom continua să îmbunătăţim situaţia finanţelor publice, vom sprijini afacerile şi crearea de locuri de muncă prin reducerea impozitului pe profit", a declarat premierul britanic. 

Şi ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a afirmat miercuri că Berlinul va trebui să modifice sistemul de impozitare al profitului în următorii ani, ca răspuns la concurenţa din alte state. Schaeuble a dat asigurări că Germania îşi poate permită să reducă taxele. 

"Mă aştept să fie nevoie în următorii ani să acţionăm în privinţa impozitului pe profit deoarece în unele state, de la Marea Britanie la SUA, dar şi pe alte continente, există demersuri în acest sens pe care nu le putem ignora", a precizat oficialul german. 

Media taxei pe companii este de aproximativ 25% în statele din Organizaţia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). Cele 34 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondiala, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel