Impozitare pensii speciale. Teodorovici, inițiatorul legii: Toate motivele să PICE la CCR

Eugen Teodorovici, inițiatorul legii care impozitează pensiile speciale, explică de ce riscă să pice la CCR.

Eugen Teodorovici susține, într-un interviu pentru Lumea Banilor, că Legea, în forma adoptată de deputați, va pica testul constituționalității pentru că ”orice impozitare care depășește 50% se va considera confiscare de venituri”, dar și că ”are aplicabilitate doar pe pensiile speciale, lucru care este neconstituțional. 

”Vor impozita cu 85% pensiile, spun ei, speciale. Este o palmă dată peste obrazul pensionarilor din România. De ce spun asta? Am spus-o public de foarte multe ori, le-am spus-o și colegilor mei din partid: orice trecere peste 50% se va considera confiscare de venituri și va cădea la Curtea Constituțională. (...) Pe de-o parte, trebuie să impozitezi toate veniturile, nu te poți referi doar la pensii, adică dividende, chirii și așa mai departe, tot ce este venit trebuie să il impozitezi în acelasi fel. În al doilea rând, nu te poti referi la pensiile speciale, pentru că iar este un motiv pentru Curtea Constituțională să declare legea neconstituțională” a spus Teodorovici pentru sursa citată. 

În varianta inițiată de Teodorovici, trecută de Senat, legea prevedea o taxă de 30% pentru pensiile peste 7.000 de lei și de 50% pentru cele ce depășeau 10.000 de lei. La buget s-ar fi întors circa un miliard de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel