Impozitare pensii speciale. Olguţa Vasilescu, răspuns pentru nemulţumiţi: Să citească legea!

Membri PSD / Foto Agerpres
Membri PSD / Foto Agerpres

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, le-a dat replica nemulţumiţilor de impozitarea cu 85 la sută a pensiilor de peste 7000 de lei. 

"Camera Deputaților a adoptat azi, în calitate de cameă decizională, o inițiativă legislativă care prevede supraimpozitarea tuturor pensiilor care nu respectă decât în parte principiul contributivităţii. Am văzut, în spațiul public, tot felul de opinii. Printre altele, că sunt pensionari cu o pensie de peste 7000 de lei cărora nu ar trebui să li se aplice procentul de 85 la sută, fiindcă au contribuit mult și pensia lor contributivă depășește acest prag. Îi invit să citească legea cu atenție. Pensia specială sau de serviciu are două componente: partea contributivă și bonusul acordat de statul român. Dacă partea lor contributivă trece de 7000 lei, impozitul rămâne de 10 la suta, exact ca în sistemul public. De exemplu, dacă o pensie este de 20000, iar partea pentru care s-a contribuit este de 10000, până la 10000 se aplică 10 la sută impozit, iar pentru ceilalți 10000 se aplică suprataxarea. Deci această lege respectă paralelismul cu legea pensiilor publice. Am văzut și multe păreri că pensiile speciale trebuiau eliminate. Vă reamintesc că un astfel de proiect de lege a fost deja declarat neconstituțional.

Insist să spun că daca se va aplica formula de calcul din noua lege a pensiilor publice, nu va mai fi nevoie de pensii speciale, fiindcă creșterile din sistemul public vor asigura o pensie mai mult decât decenta pentru toți românii, nu doar pentru anumite categorii.", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel