Chirieac spulberă impozitarea pensiilor speciale: O ȘMECHERIE!

Bogdan Chirieac, analist politic, este de părere că legea privind impozitarea pensiilor speciale cu 85% nu se va aplica. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat în direct la România TV dacă ”s-a făcut dreptate” după ce s-a decis impozitarea pensiilor speciale cu 85%.

”Dacă aplici 85% între 7.000 de lei și cât are, 70.000 de lei, magistratul acela fost șef de penitenciar din Argeș, ai vreo 63.000 de lei la care aplici un impozit de 85% și mai rămâne omul cu vreo 16.400 de lei  pe lună, de la 70.000 de lei. Această prevedere cred că atinge în primul rând magistrații și aberațiile astea de pensii de 30.000 - 40.000 - 50.000 de lei, ale acelora care au abuzat sistemul. De asemenea, există persoane care în acest moment iau mai multe pensii speciale. Au lucrat în mai multe instituții cu pensie specială și într-o lună iau mai multe pensii speciale și eventual un salariu de la stat. Militarii, în zona asta, criteriul după care li se calculează pensia specială este cel mai slab dintre toate celelalte categorii: magistrați, diplomați, Curtea de Conturi, etc. Opinia mea este că onorabila Curte Constituțională nu are a se pronunța asupra impozitelor. Asta este o chestiune a Guvernului. Eu nu cred că legea se va aplica. În niciun caz în an electoral. Probabil că va fi o șmecherie, așa cum spuneți. Cei 200.000 de oameni cu pensii speciale au suficientă putere pentru a influența conducerile partidelor politice” este opinia analistului politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel