EXCLUSIV  Impozit gospodării, deduceri fiscale. De ce este IMPOSIBIL

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că nu are sens să discutăm despre impozitul pe venitul gospodăriilor, deduceri și noi facilități fiscale pentru că acest subiect este imposibil tehnic.

În momentul de față, impozitele se rețin la sursă, adică o persoană are de primit 1000 de lei, firma plătește 800 de lei către statul român. Admitem că în continuare se vor plăti CAS, șomaj și fondul de pensii, dar fără impozitul de 16%. Nu se va mai plăti pentru că vor fi deduceri.

În acest caz, până anul viitor când apar deducerilor, statul român poate rămâne fără tot impozitul pe un an, motiv pentru care se va crea un haos pe care administrație românească nu îl poate stăpâni.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat că introducerea unui impozit pe gospodării în locul cotei unice este inspirată din "sistemul american". Acolo însă a existat un an în care s-a făcut regularizarea sau s-a mers fără impozit ca abia anul viitor lumea să-și declare veniturile, să-și plătească impozitele și a reținut deducerile. Compararea cu modelul american, invocată de PSD, nu are sens pentru că nu ne putem compara cu cei din SUA câtă vreme nu avem o administraţie fiscală atât de profesionistă încât să implementăm cu un sistem eficient.

Așadar, această propunere a PSD este un coșmar administrativ pentru că fie rămânem fără impozit timp de un an, fie facem regularizarea, ceea ce va crea un haos de nedescris. Așadar, este imposibil de susținut de administrația românească. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel