Impozit diferențiat salarii. Dumitru, Consiliul Fiscal: Nu este posibil

Aplicarea unei cote diferențiate reduse de impozitare de la 1 ianuarie 2018, așa cum este prevăzut în programul de guvernare, nu este posibilă, în condițiile în care veniturile bugetare sunt la un nivel extrem de mic, a declarat, duminică, Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal.

"Dacă ne uităm la programul de guvernare, așa cum a fost el aprobat, acolo se stipulează că se intenționează ca, începând cu 1 ianuarie 2018, să se treacă la o cotă diferențiată redusă față de nivelul curent, adică 10% peste 2.000 de lei brut și 0 pentru salarii sub 2.000 de lei.

Eu cred că trebuie spus răspicat de orice economist responsabil că acest lucru nu se poate. În momentul în care deja avem o problemă cu veniturile bugetare. Vă reamintesc că România are cele mai mici venituri bugetare din Europa și atenție că sunt mai multe discuții la nivel european, "Europa cu mai multe viteze" și așa mai departe. În momentul când noi avem venituri din taxe și impozite de 25 și ceva la sută din PIB și media europeană este de 40, cred că ne este clar tuturor unde suntem, în ce viteză suntem", a spus Dumitru, la Digi 24, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel