Impozit cifra de afaceri, multinaționale. Măsură gândită și de PSD, la un pas să fie implementată la nivel mondial

declaratia unica
declaratia unica

Multinaţionalele nu scapă de impozitul de cifra de afaceri. Doar că de această dată nu PSD este ”călăul”, ci miniştrii de Finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei.

Cele trei țări vor ca multinaţionalele din IT, precum Amazon şi Google, să plătească impozit pe cifra de afaceri în loc de impozit pe profit, cum plătesc acum, au anunţat miniştri de finanţe într-o scrisoare comună, potrivit Reuters.

Franţa insistă pe taxarea acestor companii pe cifra de afaceri, iar între timp a găsit susţinere şi din partea altor state nemulţimite la rândul lor de taxele mici pe care le plătesc multinaţionalele în conformitate cu reglementările internaţionale.

În prezent, astfel de companii sunt adesea taxate pe profiturile înregistrate de subsidiare din ţări cu taxe scăzute precum Irlanda, chiar dacă veniturile provin din ţări ale Uniunii Europene.

„Nu ar trebui să continuăm să acceptăm ca aceste companii să facă business în Europa în timp ce plătesc taxe minime trezoreriilor noastre”, au scris cei patru miniştri în scrisoarea văzută de Reuters.

În România, o măsură similiară din programul de guvernare al PSD a stârnit revolta multinaţionalelor şi a mediului de afaceri, care spuneau că impunerea unei astfel de măsuri ar scoate România din normele internaţionale de taxare şi ar crea un mediu fiscal ostil. Multinaţionalele susţineau că o astfel de măsură ar genera probleme fiscale şi logistice majore pentru companii. 

PSD a renunţat ulterior la impozitul pe cifra de afaceri şi a rămas la forma tradiţională de impozit pe profit, potrivit ZF.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel