Impozit cifră de afaceri. Dragnea: Ar fi produs efecte într-o anumită privință

 Impozitul pe cifra de afaceri ar fi produs efecte într-o anumită privinţă, iar aceasta a rezultat dintr-o serie de simulări şi analize prezentate de premier în cadrul şedinţei coaliţiei, a declarat, la finalul acesteia, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

"S-a discutat despre impozitul pe cifra de afaceri. (Mihai Tudose - n.r.) le-a explicat şi colegilor din coaliţie, mie îmi explicase, că toate analizele şi simulările pe care le-a făcut, şi n-a mai fost nevoie să dureze mai mult, arată că acea măsură ar fi produs efecte bune într-o anumită privinţă, dar ar fi afectat societăţile comerciale din România care acţionează corect şi îşi plătesc în mod onest datoriile către stat. În schimb, rămân în continuare să analizeze modalităţi, acţiuni, prevederi prin care dintr-o zonă de mare business statul român să încaseze impozitul pe profit aşa cum ar fi normal. Şi asta înseamnă că vor avea discuţii inclusiv cu companiile respective, discuţii pentru a vedea ce ar putea face statul român pentru ca acele companii să devină mai profitabile, pentru că este interesul comun", a detaliat preşedintele PSD. 

Taxa de solidaritate

Liviu Dragnea i-a cerut premierului să analizeze "foarte atent" activitatea preşedintelui ANAF. 

"Eu i-am cerut prim-ministrului să analizeze foarte atent şi cu maximă rigoare activitatea ANAF. Şi m-a asigurat şi pe mine, şi pe colegii din coaliţie că se va întâmpla lucrul acesta în zilele următoare. A făcut o informare despre întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles. În opinia mea, a fost o vizită bună. (...) Nu a fost chemat acolo, a solicitat să aibă o întâlnire şi s-a acceptat", a arătat preşedintele liderul social-democraţilor. 

În ceea ce priveşte simulările pe taxa de solidaritate, Dragnea a arătat că orice măsură trebuie analizată, pe lângă oportunitate, din punct de vedere al impactului financiar. 

"Dacă impactul financiar pozitiv este unul semnificativ, sigur că măsura urmează să fie implementată, dacă nu produce alte lucruri negative. Dacă impactul financiar este unul negativ, n-are rost", a spus el. Întrebat care va fi pragul de la care va fi introdusă taxa de solidaritate, Dragnea a spus: "De la pragul semnificativ", conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel