Important lider politic: Iohannis disprețuiește Constituția

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat vehement pe Klaus Iohannis, după ce președintele a refuzat să participe la evenimentul care marchează 25 de ani de la adoptarea Constituției actuale, și 150 de ani de la adoptarea primei Constituții a României din 1866. Totodată, președintele Senatului consideră că refuzul lui Iohannis de a invita anumiți lideri politici la parada militară din 1 Decembrie este cauzat de un ”război politic” pe care acesta îl poartă.

”Președintele a anunțat că nu va participa mâine la evenimentul organizat de Curtea Constituțională împreună cu Parlamentul României, prin care marcăm 25 de ani de la adoptarea Constituției actuale, și 150 de ani de la adoptarea primei Constituții a României din 1866.

Prin acest refuz, domnia sa demonstrează că are un dispreț față de Constituția României, care este actul fundamental pe care se bazează societatea și funcționarea instituțiilor în stat și care garantează drepturile și libertățile românilor. În același timp, dovedește un dispreț și față de două instituții fundamentale, care sunt Parlamentul, singura insituție democratică a țării și Curtea Constituțională, care este hai să spunem așa, instanța supremă. Este o atitudine care denotă o aroganță la care nu mă așteptam de la un președinte al țării mele”, a spus Tăriceanu în direct la Antena 3.

Președintele Senatului a mai spus că nu este deloc afectat de faptul că nu a fost invitat la parada militară din 1 Decembrie, însă sărbătoarea tuturor românilor a fost transformată de Klau Iohannis   într-un eveniment cu conotație partinică.

”Nu cumva vă imaginați că nu pot de grija acestei invitații. Mi se pare evident că atitudinea președintelui este profund gresită. El este in plin război politic cu opoziția. Transformă sărbătoarea natională într-un eveniment cu conotație partinică.  Este foarte grav. 1 decembrie nu este nici sărbătoarea președintelui, nici sărbătoarea unui partid la putere sau în opoziție, ci este sărbătoarea tuturor românilor. Aici, atitudinea pe care a adoptat-o mi se pare că este grav eronată”, a mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel