Împăduriri Harghita. Peste 750.000 de puieți plantați

puieți_distribuiti_gratuit
puieți_distribuiti_gratuit

Peste 750.000 de puieţi vor fi folosiţi de Direcţia Silvică Harghita în campania de împădurire din acest an, plantările fiind efectuate de firme specializate.

Responsabilul Compartimentului Regenerare din cadrul Direcţiei Silvice Harghita, Emil Gál, a declarat, miercuri, că în acest an este prevăzută împădurirea unei suprafeţe forestiere de 173 de hectare, la care se adaugă 108 hectare de regenerări naturale.

O parte din aceste suprafeţe o reprezintă pădurile proprietate publică a statului, iar restul sunt păduri private, administrate de Direcţia Silvică, relatează Agerpres.

Specialiștii plantează puieții

Împădurirea se face de firme specializate, existând şi câţiva proprietari care fac împădurire cu forţe proprii, dar cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Silvice, care folosesc anumite formule şi scheme impuse de amenajamentele silvice.

Pentru campania din acest an, Direcţia Silvică Harghita foloseşte 768.000 de mii de puieţi, majoritatea de molid, dar şi brad, larice, fag şi paltin de munte.

Regenerare naturală

În ceea ce priveşte regenerările naturale, Emil Gál a explicat că specialiştii silvici aplică anumite metode de îndepărtare a pădurii bătrâne, în mai multe etape, astfel încât pădurea să fie regenerată atunci când sunt îndepărtaţi ultimii arbori ori să fie nevoie de plantare doar pe o suprafaţă mică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel