EXCLUSIV  IMM-uri. Alexandru Petrescu: Mari PROBLEME: forța de muncă și controalele

Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) și fost ministru al Economiei și IMM-urilor în Guvernul Grindeanu a vorbit despre marile probleme pe care le întâmpina patronul român. 

Alexandru Petrescu spune că piața afacerilor din România este dominată de IMM-uri. 

"IMM-urile din România reprezintă peste 98% din firmele înregistrate la Registrul Comerțului. Chiar dacă dominarea lor ca număr este covârșitoare, ca impact economic cifra de afaceri la nivel național este împărțită în mod egal între companiile mari și IMM-uri. Ca număr de slariați, Întreprinderile Mici şi Mijlocii are două treimi din numărul total de angajați. Păstrăm și noi un profil al altor țări din Comunitatea Europeană. Veți găsi astfel de exemple, precum Germania, care încurajează foarte mult crearea de IMM-uri. În România, în general IMM-urile sunt caracterizate de o capitalizare redusă. Asta înseamnă că au active mai puține decât și-ar dori, vis-a-vis de apetitul de finanțare," a spus Alexandru Petrescu la DCNews Live.

Cele două mari PROBLEME 

"În orice provocare a IMM-istului român vei găsi mai nou probleme legate de disponibilitatea redusă a forței de muncă. De asemenea sunt probleme legate de obiectivitatea acțiunilor de control, a diferitelor instituții. Când am fost ministru al IMM-urilor am promovat spre Parlament legea prevenirii. Eu provin din zona forței de muncă active, competitive și am simțit din poziția de manager, acțiunea de control," a mai spus Alexandru Petrescu.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel