EXCLUSIV  IMM-uri. Alexandru Petrescu: Mari PROBLEME: forța de muncă și controalele

Bogdan Bolojan / 04 apr 2018 / 21:08 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) și fost ministru al Economiei și IMM-urilor în Guvernul Grindeanu a vorbit despre marile probleme pe care le întâmpina patronul român. 

Alexandru Petrescu spune că piața afacerilor din România este dominată de IMM-uri. 

"IMM-urile din România reprezintă peste 98% din firmele înregistrate la Registrul Comerțului. Chiar dacă dominarea lor ca număr este covârșitoare, ca impact economic cifra de afaceri la nivel național este împărțită în mod egal între companiile mari și IMM-uri. Ca număr de slariați, Întreprinderile Mici şi Mijlocii are două treimi din numărul total de angajați. Păstrăm și noi un profil al altor țări din Comunitatea Europeană. Veți găsi astfel de exemple, precum Germania, care încurajează foarte mult crearea de IMM-uri. În România, în general IMM-urile sunt caracterizate de o capitalizare redusă. Asta înseamnă că au active mai puține decât și-ar dori, vis-a-vis de apetitul de finanțare," a spus Alexandru Petrescu la DCNews Live.

Cele două mari PROBLEME 

"În orice provocare a IMM-istului român vei găsi mai nou probleme legate de disponibilitatea redusă a forței de muncă. De asemenea sunt probleme legate de obiectivitatea acțiunilor de control, a diferitelor instituții. Când am fost ministru al IMM-urilor am promovat spre Parlament legea prevenirii. Eu provin din zona forței de muncă active, competitive și am simțit din poziția de manager, acțiunea de control," a mai spus Alexandru Petrescu.

Vezi răspunsul complet:


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26