Urmărește emisiunea live


IMGB, ultima uzină ”comunistă” din București, închisă și vândută pentru birouri și mall

AGERPRES
AGERPRES

IMGB, ultima uzină construită în anii comunismului care mai funcționa în București, a fost vândută pentru terenul platformei industriale, pe care se vor construi birouri, locuințe și un mall.

SIF Banat Crișana, o firmă de investiții desprinsă din Fondul Proprietății, a achiziționat firma Doosan IMGB. Scopul tranzacției îl reprezintă cele peste 50 de hectare ale platformei industriale, pe care se vor ridica blocuri de locuințe, birouri și un mall.

Sud-coreenii de la Doosan au preluat uzina în 2006, de la grupul norvegian Kvaerner, cu 26 de milioane de dolari. Norvegienii achiziționaseră fosta ”perlă” a industriei comuniste în 1998, cu 5 milioane de dolari, angajându-se să acopere și datoriile IMGB față de bugetul de stat, respectiv încă 5 milioane de dolari.

Concernul industrial sud-coreean Doosan produce echipamente și componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică, petrochimică și energetică, inclusiv nucleară, pentru piețele din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, sau America. În 2019, grupul sud-coreean a avut afaceri de circa 250 de milioane de lei în România, raportând 25 de milioane de lei pierderi.

În ianuarie 2020, Doosan a oprit producția pe platforma IMGB. În anul precedent,  compania a avut peste 400 de angajați.

Tranzacția care consfințește ”sfârșitul” uzinei IMGB a fost anunțată de firma de imobiliare care a intermediat vânzarea. Potrivit acesteia, contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea terenului pe care se află platforma industrială IMGB, de 540.000 de metri pătraţi, reprezintă cea mai mare suprafaţă vândută, în ultimii zece ani, în România. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei.

Tranzacția a fost intermediată de Crosspoint Real Estate și casa de avocatură BirișGoran, iar valoarea acesteia a fost estimată între 35 și 40 de milioane de euro.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului Consiliului Concurenței, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel