Îmbrăcămintea care "crește" odată cu copiii, inventată de o britanică

Tze Ching Yeung, un designer londonez, a decis sa inventeze haine pentru copii care "cresc" odata cu micutii. 

Ideea i-a venit dupa ce a dat nastere gemenilor Jake si Maya, si si-a dat seama ca acestia nu se pot bucura prea mult de hainutele pe care le cumpara.

Una dintre cele mai mari batai de cap pentru parinti este sa reinnoiasca garderoba celor mici. Acestia cresc foarte repede, ceea ce inseamna ca hainele pentru copii trebuie sa tina pasul cu ei. Parintii au astfel permanent preocuparea de a reinnoi dulapul de haine, deoarece acestea raman mici intr-un timp destul de scurt. Asta inseamna bani si mult timp petrecut prin magazinele de haine pentru copii. Un designer din Londra s-a gandit sa faca ceva in acest sens, dupa ce insasi s-a confruntat cu astfel de probleme. Tze Ching Yeung n-a stat prea mult pe ganduri s-a pus pe cautari si a descoperit ca nu prea exista solutii, asa ca s-a pus pe treaba. Designerul englez a inventat haine pentru copii care "cresc" odata cu micutii.

Colectia a fost denumita "Metamorphosis" si este compusa din haine pentru copii prevazute cu cureluse, capse si diverse accesorii, ce permit ajustarea lungimii. Sistemul de extensie functioneaza de la simple tricouri, la paltonase si bluzite. Hainutele sunt unisex, ceea ce inseamna o bataia de cap in minus pentru mamici si tatici: "Dimensiunile sunt diferite de la un copil la altul, astfel incat cumparaturile in functie de varsta nu au niciun sens pentru cei mai multi dintre noi. Gusturile fiecarui copil sunt, de asemenea diferite. De aceea modelele noastre sunt de gen neutru", spune Tze Ching Yeung.

Tze Ching Yeung se mandreste si cu faptul ca aceasta colectie de haine pentru copii este fabricata din materiale reciclate si sustine ca s-a pierdut pana la maximum 1% din material, in timpul procesului de confectionare. Deocamdata, proiectul este in faza de "kickstarter", iar Tze Ching Yeung cauta oameni care sa investeasca in ideea sa. Designerul spera ca vor exista oameni care vor crede in inventia ei si astfel lumea hainelor pentru copii sa itre intr-o alta era.

Insa pana atunci, magazinele Noriel va pun la dispozitie modele, culori si marimi de haine pentru copii, adaptate pentru personalitatea fiecarui prichindel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel