Imagini inedite cu Dacian Cioloș, de la prima acțiune din 2016

Premierul Dacian Cioloș a vizitat marți grădinița din Podu Cristinii, din comuna Potlogi, județul Dâmbovița, unitate de învățământ cu 14 copii înscriși, dintre care 11 sunt eligibili pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG). Ulterior, premierul Cioloș a postat pe pagina sa de socializare mai multe imagini de la eveniment, precizând că micuții pe care i-a întâlnit i-au dat "energie cât pentru tot anul".

Vizita preierului Cioloș la grădinița din localitatea dâmbovițeană a avut loc în contextul în care Ministerul Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat marți în dezbatere publică, pentru 10 zile, normele de implementare a legii privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

"Mi se pare important să vedem cum putem aborda în mod integrat această problemă a dificultăților din comunitățile mai sărace, mai ales din mediul rural, să tratăm și problema sărăciei împreună cu accesul la educație, la serviciile medicale și la alte tipuri de servicii sociale. Mi se pare că programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG) este o piesă din acest puzzle pe care trebuie să vedem cum îl construim", a declarat premierul Cioloș, potrivit unui comunicat al Executivului.

Premierul a fost însoțit de ministrul Muncii, Ana Costea, și de cel al Educației, Adrian Curaj.

Ce spune premierul Cioloș despre copiii întâlniți astăzi

La scurt timp după vizită, premierul Cioloș a postat imagini inedite de la evenimentul la care a luat parte, în completarea mesajuluii transmis: "La grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi am întâlnit astăzi copii veseli.

Copiii sunt foarte încrezători în ceea ce privește viitorul și mi-au dat și mie energie cât pentru tot anul.
Știu că pentru unii părinți este mai dificil să-și trimită copiii la grădiniță dar grădinița înseamnă o șansă în plus în viață pentru fiecare copil, o șansă care merită acordată și care răsplatește peste ani efortul oricât ar fi de mare.
Programul 'Fiecare copil în grădiniță' începe astăzi: http://bit.ly/1mCCXun
Felicitări celor ce au inițiat acest proiect si celor ce l-au susținut printr-o lege. Pregătim implementarea lui printr-un proiect de Hotărâre de Guvern pus azi în dezbatere publică", a scris premierul pe Facebook.

Despre programul Fiecare Copil în Grădiniță

Legea 248/2015, adoptată de parlament și promulgată de președintele României, transformă în program național programul-pilot Fiecare Copil în Grădiniță, inițiat în 2010 de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Obiectivele programului sunt reducerea abandonului școlar și a numărului de persoane care riscă să sufere de pe urma sărăciei şi excluziunii sociale.

În mod concret, Fiecare Copil în Grădiniță încurajează participarea la învățământul preșcolar al copiilor cu vârste între 3 și 6 ani, proveniți din familii cu venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei/lună pentru fiecare copil înscris la grădiniță.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel