Imagini de la funeraliile lui Nelson Mandela, postate de Ponta

Premierul Victor Ponta a participat, marți, la Johannesburg, la funeraliile naționale ale fostului președinte sud-african Nelson Mandela, decedat joi seara, la vârsta de 95 de ani. Alături de prim-ministrul României, la ceremonia organizată pe stadionul First National Bank (FNB), în memoria celui supranumit de compatrioţi "Madiba" sau "Tata", s-a aflat și fostul președinte Emil Constantinescu, imagini de la eveniment fiind deja postate pe pagina de socializare a premierului Ponta.

Porţile stadionului First National Bank (FNB), cunoscut şi sub denumirea Soccer City, din Soweto, în apropiere de Johannesburg, s-au deschis încă de dimineață pentru a permite accesul zecilor de mii de oameni care au dorit să participe la ceremonia de adio organizată în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, deși vremea a fost ploioasă.

De asemenea, între cei 100 de șefi de stat și de guvern așteptați la ceremonia de pe stadionul din Soweto, s-au numărat președintele SUA - Barack Obama -, al Franței - Francois Hollande -, al Germaniei, - Joachim Gauck -, cel iranian - Hassan Rohani -, dar și premierul Marii Britanii - David Cameron -, precum și Secretarul General al ONU - Ban Ki-moon -,  şi președintele Comisiei Europene - Jose Manuel Barroso.

Imagini de la funeraliile fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela au fost postate pe pagina de socializare a premierului Ponta, una dintre ele înfățișându-l și pe fostul președinte al României Emil Constantinescu alături de prim-ministrul Ponta.

Deși Victor Ponta l-a invitat și pe fostul președinte Ion iliescu să-l însoțească la Johannesburg, acesta a declinat invitaţia, din cauza distanţei până în Africa de Sud.

În schimb, președintele Traian Băsescu, a precizat luni că, din cauza lipsei banilor în bugetul Administrației Prezidențiale, nu va participa la ceremonia de adio în cinstea lui Nelson Mandela.

„Trebuie să rămână și cineva acasă, nu? Dacă toată lumea pleacă”, a comentat râzând șeful statului, la întrebarea jurnaliștilor privind eventualitatea plecării în Africa de Sud.

„Eu mai am bani în buget doar pentru Consiliul European din decembrie, deci nu aveam cum să fac deplasarea. Pentru deplasările programate am și renunțat de altfel la deplasarea la sesiunea plenară a ONU din septembrie”, a declarat președintele Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel