EXCLUSIV  Imaginea alegerilor prezidențiale din România în R. Moldova. Nicolae Negru, analist: De ce depinde victoria

Alegeri
Alegeri

Candidații la alegerile prezidențiale din această toamnă vor miza pe votul alegătorilor din Republica Moldova, deținători ai cetățeniei române. Interesul politic față de românii de dincolo de Prut este unul crescut, iar politicienii de la București trebuie să-și asume teme noi, de interes pentru cetățeni, precum este cel al reîntregirii țării, este analiza făcută de Nicolae Negru, analist politic de la Chișinău. 

Analistul politic de la Chișinău, Nicolae Negru, susține că este prematur să tragem concluzii cu privire la obiectivele asumate de candidați pentru funcția de președinte al României, dar cert este că politicienii de la București discută teme vechi, care trebuie actualizate la nevoile actuale ale publicului dintre Prut și Nistru.

Limbajul politicienilor de la București trebuie modificat atunci când vorbesc de Republica Moldova

,,Atunci când se vor gândi la obținerea voturilor din Republica Moldova, desigur că se vor gândi și la ce să propună cetățenilor români de aici. (...) Subiectul integrării europene ajunge pe planul doi. Aici, se vorbește tot mai mult despre Reunire, iar numărul persoanelor care își doresc este în creștere. Din acest motiv, limbajul politicienilor de la București trebuie modificat atunci când vorbesc despre Republica Moldova. Este insuficient să spui că vei realiza Unirea, trebuie să vii cu viziuni concrete în această direcție - poduri, interconectare enrgetică, de exemplu. Când vor apărea în fața alegătorilor, trebuie să facă dovada situației din Republica Moldova și că au o viziune clară a viitorului parcurs dintre cele două state, a declarat în exclusvitate pentru DCNews Nicolae Negru, analist politic de la Chișinău.

Subiectul Unirii și asumarea proiectului de țară cu privire la reîntregirea țării este ignorat de candidații la alegerile prezidențiale, susține analistul de politică externă, Iulian Chifu. 

Aproximativ un milion de moldoveni, adică români din Republica Moldova, dețin cetăţenia română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel