Iliescu: Spusele lui Băsescu privind statul de drept, o demagogie

Fostul președinte Ion Iliescu a caracterizat, miercuri, afirmația șefului statului Traian Băsescu, potrivit căreia România nu este stat de drept, drept o "demagogie", considerând că invocarea frecventă a acestei chestiuni ar putea fi explicată mai bine de către psihologi.

Ion Iliescu s-a prezentat, miercuri, la Spitalul Elias, pentru un control general de rutină. La ieșire din unitatea spitalicească, Ion Iliescu a fost întrebat cum vede declaraţia lui Traian Băsescu că România nu este stat de drept. Fostul președinte a răspuns: "Demagogie... Ar fi un autoblam când afirmă că nu avem stat de drept. Adică ce am făcut noi în aceşti 20 de ani? Am construit statul de drept. Nu asta ne lipseşte, ci cultura necesară şi la nivelul liderilor şi la nivelul societăţii. Amintirea în mod repetat a chestiunii cu statul de drept e o chestiune psihologică, ceea ce repetă cineva înseamnă că-i lipseşte", a adăugat Ion Iliescu.

În ceea ce privește  guvernarea de după alegerile parlamentare din 9 decembrie, președintele de onoare al PSD, susține că USL ar trebui să continue cu aceeaşi echipă. Ion Iliescu consideră "firesc" ca Victor Ponta să dețină viitorul mandat de prim-ministru, apreciind că, în România, cele mai solicitante funcții sunt cea de premier și Primar General al Capitalei. "Firesc aşa ar fi. E un om care abia a făcut o experienţă a acestei funcţii. E mai dificilă funcţia de prim-ministru decât cea de preşedinte. Două funcţii sunt solicitante la noi: cea de prim-ministru şi cea de primar general al Capitalei", a spus Ion Iliescu.
Preşedintele de onoare al PSD a adăugat că o nouă suspendare din funcţie a lui Băsescu se impune în cazul în care şeful statului va încălca Constituţia. Iliescu a caracterizat drept "o demagogie" afimaţia lui Băsescu potrivit căruia România nu e stat de drept şi crede că invocarea frecventă a acestei deficienţe de către şeful statului poate fi explicată mai bine de psihologi.

Conform fostului președinte, Băsescu ar putea fi suspendat în cazul în care va încălca legea fundamentală a statului.

"Există nişte prevederi constituţionale, dacă nu le va respecta există şi această posibilitate. Nu există o strategie de luptă împotriva lui Băsescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel