Iliescu: S-ar impune o audiere a doamnei Kovesi în Parlament

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, acuză Parchetul de amestec în validarea referendumului şi afirmă că şeful acestei instituţii, respectiv procurorul general, Codruța Kovesi,  ar trebui să-şi justifice acţiunile în faţa Parlamentului. "S-ar impune, cred, o audiere a doamnei Kovesi, în aceste chestiuni, din partea Parlamentului", scrie Iliescu pe blogul său.

Într-o postare pe blogul personal, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, pune sub semnul întrebării intervenţia Parchetului în problema validării referendumului pe care o cataloghează drept un abuz.

"În acţiunea sa, Curtea Constituţională poate apela la Autoritatea Electorală Permanentă, la Biroul Electoral Central, la Guvern, la Ministerul de Interne. Amestecul Parchetului, solicitarea de către acesta a listelor electorale este un lucru anormal şi un abuz. Precum, un abuz din partea sa este şi anchetarea, pe aceste probleme, în această fază, a foştilor miniştri şi a unor funcţionari din Ministerul de Interne. Este o presiune evidentă, la comanda celui suspendat! S-ar impune, cred, o audiere a doamnei Kovesi, în aceste chestiuni, din partea Parlamentului", scrie Ion Iliescu.

Așa cum De Ce News a prezentat în exclusivitate, Parchetul și DNA au început ample anchete la nivelul a circa 15 județe în urma unor sesizări se pare venite din partea PDL pentru suspiciuni de vot multiplu. Astfel, oficialități și săteni sunt interogați de procurori, unii veniți de la București, pentru a declara dacă au votat sau nu la referendumul din 29 iulie. Sunt persoane care sunt speriate de aceste anchete ale DNA, dar și altele care i-au luat la fluierături pe procurorii veniți la poarta lor.

În aceste condiții  tot mai mulți cetățeni se întreabă ce caută DNA să ancheteze aceste aspecte, decât dacă nu au primit o comandă politică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel